Pogaca-1

Pogaca

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Pogaca er et serbisk brød som tradisjonelt serveres til frokost. En focaccialiknende rund bakst som serveres med fetaost, oliven og grønnsaker. 
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bland hvetemel, salt, natron og tørrgjær. Tilsett vann og kefir, og elt deigen. La den hvile i 5-10 minutter.
  • Kjevle ut deigen til litt tykkere enn en pizzabunn. Legg den i en stekepanne kledd med bakepapir eller smurt med margarin. Prikk med en gaffel. Ta olje i hånden og stryk utover deigen. La den hvile i 10 minutter til.
  • Stek brødet midt i ovnen ved 200°C i 30-40 minutter, eller til det er lysgul.
  • Dekk brødet med et kjøkkenhåndkle og la det stå i cirka 10 minutter før servering. Pogaca serveres nybakt med fetaost, oliven og syltede grønnsaker.
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften