Porchetta

Porchetta – Italiensk ribberull

Over 60 min
Avansert
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
I Italia lages som regel Porchetta av hel pattegris, men i denne oppskriften har vi nøyd oss med et godt stykke tynnribbe og gode aromatiske ingredienser til fyllet. Passer ypperlig som pålegg med rødkål og sennep til, eller som middagsmat med godt tilbehør. Vel verdt den lange steketiden. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fyll

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovn til 125 °C.
  • Skjær ut bena på undersiden av ribben med en skarp kniv. Skjær langs begge sidene på bena, skjær så under, og vipp dem ut.
  • Forvell bladene fra bladpersillen i kokende vann i ca. 15 sekunder. Avkjøl raskt i iskaldt vann.
  • Lag fyll. Bland finhakket bladpersille, hvitløk, løk og salvie i en bolle. Riv skall av appelsin med den fine siden på et rivjern. Bland appelsinskall og fennikelfrø sammen med de øvrige ingrediensene.
  • Del ribben i tre lag, som henger sammen. Legg stykket med svorsiden ned. Gni ribben inn med salt og pepper og fordel fyllet utover kjøttet.
  • Rull sammen ribben. Start rullingen fra motsatt side av svoren, slik at svoren kommer ytterst. Surr ribberullen med bomullstråd.
  • Smør en ildfast form med olivenolje, legg i porschettaen. Stek ribberullen i stekeovnen i ca. 5 timer. Følg med på at utsiden slik at den ikke blir brent, legg litt aluminiumsfolie over om nødvendig.