Meny

Porsjonspai med sjampinjong og sjalottløk

porsjonspai_med_sjampinjong_og_skinke

Oppdatert

40-60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Porsjonspai med sjampinjong og sjalottløk

Porsjonspaier er smart å ha i fryseren til f.eks. sultne barn kommer fra skolen. Da er det lett å varme dem selv. Fyllet kan varieres ut fra hva du har og liker. Her har vi brukt sjampinjong, løk, hvitløk, paprika og frisk timian
PORSJONER4

Ingredieser

Paideig
Fyll

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200°C.
  • Elt sammen ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin og kjør den raskt til alt er blandet. Tilsett evt. mer vann.
  • Trykk deigen ut i smulrte porsjonspaiformer. Prikk bunnene med en gaffel og la dem hvile i kjøleskap i minst 15 minutter.
  • Forstek paibunnene i ca. 10 minutter.
  • Reduser varmen på stekeovnen til 180°C.
  • Rens grønnsakene. Skjær sjampinjong i skiver og paprika i terninger. Finhakk løk og hvitløk. Fres grønnsakene i en varm panne.
  • Skjær skinke i strimler.
  • Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Bland i skinke og de andre ingrediensene og fordel i de forstekte porsjonsformene.
  • Dryss revet ost på toppen og stek paiene på 180°C i ca. 25 minutter.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også