Portugisisk-fiskegryte-1
Til oppskriften

Portugisisk fiskegryte

En deilig, dampende gryte med torsk og råvarer inspirert av det portugisiske kjøkkenet, men denne oppskriften er raskere enn den tradisjonelle bacalaoen med klippfisk. 
20-40 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skjær torsken i serveringsstykker. Skjær bacon i ca. 2 cm store biter, løk i ringer og finhakk hvitløk.
  • Stek bacon i en tørr gryte til det blir gyllenbrunt.
  • Ha i løk og hvitløk, og la surre i baconfettet til løken er blank.
  • Rør fiskebuljong ut i vann. Tilsett hermetiske tomater og fiskebuljong, kok opp og smak til med pepper.
  • Legg torskestykkene i gryten. Strø over salt og press litt sitron over fisken.
  • Legg på lokk og la det trekke i ca. 10 minutter, eller til torsken er kokt. Dersom fisken er veldig kald kan det ta lengre tid.
  • Server gryten med ris, brød og oliven.
Kilde: godfisk.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Print