Posjert egg med appelsinsmør
Til oppskriften

Posjert egg med appelsinsmør

Posjert egg er kjempegodt! Og med asparges og appelsinsmør blir det fort en liten sommerklassiker. 
Under 20 min
Middels
Forrett, Lunsj
PORSJONER4

Ingredieser

Appelsinsmør

Fremgangsmåte

  • Ha vann og eddik i en liten bolle. Kok opp vannet i mikrobølgeovn ved full effekt. Knekk egget forsiktig opp i det varme vannet og kok videre ved 180 W i ca. 3 1/2 minutt til hviten har stivnet. Avkjøl raskt i kaldt vann.
  • Ha appelsinsaft i en kjele. Kok den inn til den er nesten karamellisert. Tilsett litt vann og kok det litt inn igjen. Ha i appelsinskall. Ta kjelen av platen og pisk inn kaldt smør. Smak til med salt og pepper.
  • Anrett aspargesen på tallerkener med appelsinsmør og legg på eggene. Dryss litt appelsinskall over.
  • * Appelsinskallet i små terninger
Print