Posjert egg med jordskokkrem
Til oppskriften

Posjert egg med jordskokkrem

Server posjerte egg med en nydelig og smakfull jordskokkrem, samt fargerik persillepuré. Retten passer godt som en forrett eller liten kveldsrett. 
40-60 min
Avansert
Forrett, Lunsj, Pålegg
PORSJONER4

Ingredieser

Jordskokkrem

Persilleouré

Fremgangsmåte

  • Kok opp vannet med eddik og salt. Senk varmen, og knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli ned i vannet.
  • Posjér eggene (dvs. la eggene stivne i vannet) i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut. Ikke posjér mer enn fire egg av gangen!
  • Stek jordskokker og løk gylne i olje. Tilsett buljong og kremfløte. Kok ca. 15 minutter, kjør til glatt krem ihurtigmikser. Smak til med epleeddik, muskat, salt og kvernet pepper.
  • Vask persillen og fjern de groveste stilkene. Kjør i hurtigmikser med basilikum, salt og hvitløk. Spe med olivenolje til du har den konsistensen du ønsker på puréen.
  • Legg eggene på ristet brød og anrett kremen ved siden av. Server med persillepuré og pynt med friske urter.
  • Tips: Pynt egget med en ansjosfilet eller litt røkelaks. Får du ikke tak i jordskokker, bruk sellerirot eller skorsonnerrot.
Print