Posjert egg med røkelaks og nudelsalat

Posjert egg med røkelaks og nudelsalat
20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Posjert egg med røkelaks og nudelsalat

Den salte, røkte smaken av røkelaks passer utmerket sammen med asiatiske smaker som sesamolje og chili. Posjert egg er raffinert og enkelt, og fungerer også som ekstra dressing.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter. Bruk en hullsleiv og løft eggene forsiktig over i kaldt vann. Fjern forsiktig løs eggehvite så de ser pene ut. La eggene ligge i vannet til de skal serveres.
  • Best resultat får du med kjøleskapkalde, ferske egg. Bruk en vid kjele eller dyp stekepanne når du skal posjere egg, og ha i nok vann til at eggene blir helt dekket. Ikke posjer mer enn fire egg av gangen, da vil temperaturen i vannet synke.
  • Kok eggenudler etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og la nudlene renne godt av seg.
  • Riv basilikumblader og ruccula grovt med fingrene. Finhakk chili. Bland med nudler.
  • Visp sammen sitronsaft, olivenolje og sesamolje. Smak til med litt salt og pepper og hell dressingen over salaten. Bruk fingrene og bland det hele forsiktig.
  • Fordel tynne skiver av røkelaks på fire tallerkener. Legg litt nudelsalat på røkelaksen og plasser et posjert egg på toppen. Dryss litt sesamfrø rundt og server.
  • Vil du varme eggene igjen, kan du koke opp litt vann, legge i eggene og trekke kjelen av platen. La eggene ligge i vannet i 3 minutter. Løft eggene ut av vannet og la dem renne av seg på litt tørkepapir.
Kilde: matprat.no Foto: Studio Dreyer Hensley  
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken