Meny

Posjert egg på asparges med hollandaise

Posjert egg på asparges med hollandaise

Oppdatert

20-40 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Posjert egg på asparges med hollandaise

Deilig kveldsrett eller en til en god helgelunsj.
PORSJONER4

Ingredieser

POSJERTE EGG
HOLLANDAISESAUS
asparges

Fremgangsmåte

POSJERTE EGG
  • Knekk eggene i en kopp. Kok opp vann i en kjele. Tilsett eddik og deretter rør i vannet for å skape en virvel. Ha eggene forsiktig i kjelen og la de trekke i 3-4 minutter. Ta de opp med en hullsleiv, ha eggene raskt i kaldt vann slik at kokeprosessen stanser. La vannet renne godt av på kjøkkenpapir.
  • Kok bare ett egg om gangen.
HOLLANDAISE
  • Smelt smøret til sausen
  • Kok opp en liten kjele med vann. Ha eggeplommene og hvitvinseddiken i en bolle. Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene. Pisk til det tykner.
  • Ha i litt og litt av det klarede smøret og pisk godt mellom hver gang du har smøret i. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Asparges
  • Ta tak i stilkenden omtrent midt på aspargesen og bøy til den seige enden knekker. Skrell den nederste delen av stilken. Kok opp vann med salt. La aspargesen koke i 2-3 minutter.
  • Server eggene på asparges med høvlet parmesan og hollandaise.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også