Posjert egg på asparges med hollandaise
Til oppskriften

Posjert egg på asparges med hollandaise

Deilig kveldsrett eller en til en god helgelunsj.
20-40 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

POSJERTE EGG

HOLLANDAISESAUS

-

Fremgangsmåte

POSJERTE EGG

  • Knekk eggene i en kopp. Kok opp vann i en kjele. Tilsett eddik og deretter rør i vannet for å skape en virvel. Ha eggene forsiktig i kjelen og la de trekke i 3-4 minutter. Ta de opp med en hullsleiv, ha eggene raskt i kaldt vann slik at kokeprosessen stanser. La vannet renne godt av på kjøkkenpapir.
  • Kok bare ett egg om gangen.

HOLLANDAISE

  • Smelt smøret til sausen
  • Kok opp en liten kjele med vann. Ha eggeplommene og hvitvinseddiken i en bolle. Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene. Pisk til det tykner.
  • Ha i litt og litt av det klarede smøret og pisk godt mellom hver gang du har smøret i. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Asparges

  • Ta tak i stilkenden omtrent midt på aspargesen og bøy til den seige enden knekker. Skrell den nederste delen av stilken. Kok opp vann med salt. La aspargesen koke i 2-3 minutter.
  • Server eggene på asparges med høvlet parmesan og hollandaise.
Print