Meny

Posjert kyllingfilet med sprø grønnsaker

Posjert kyllingfilet med sprø grønnsaker

Oppdatert

20-40 min
Enkel
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Posjert kyllingfilet med sprø grønnsaker

Å koke kyllingfileten er ikke så vanlig, men det gir et fantastisk saftig og godt resultat! I tillegg får man en smakfull, deilig kraft, som blir til en utmerket saus om den jevnes med litt maisenna.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok opp buljong og legg i kyllingfileter. La filetene trekke i buljongen rett under kokepunktet i ca. 10 minutter. Ta filetene ut av buljongen og la dem hvile på et lunt sted mens du koker grønnsakene.
  • Rens og skjær grønnsakene i ca 3 cm store biter. Legg dem i buljongen og la dem koke knapt møre, ca. 3-4 minutter.
  • Løft grønnsakene ut av buljongen legg dem på et varmt fat. Sil kraften.
  • Rør ut maisenna i litt vann og tilsett det i buljongen under visping. Kok opp og smak til med soyasaus og sitronsaft. Tilsett raust med hakkete urter rett før servering. Skjær kyllingfileten i pene skiver og legg dem på fatet sammen med grønnsakene. Hell litt saus over kjøttet og server resten rykende varm ved siden av.
  • Poteter eller naturris passer godt til.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også