Danpet laks med agurk
Til oppskriften

Posjert laksefilet

20-40 min
Enkel
Middag
Norge
PORSJONER4

Ingredieser

Agurksalat

Fremgangsmåte

  • Del fisken i serveringsstykker. Kok opp vann, laurbærblader, salt, pepperkorn, løk i båter, purre i biter og dill. La blandingen trekke i ca 1/2 time. Legg i laksebitene og trekk kjelen tilside. Fisken er ferdig etter 8-10 minutter.
  • Skal fisken serveres kald, kan den avkjøles i kokevannet. server med kokte poteter og agurksalat.

Agurksalat

  • Skyll agurken og skjær den i tynne skiver. Ha skivene i en sil og salt de lett. La det henge 0.5-0.45 time så den blir avrent.
  • Bland hvitvinseddik, sukker og olje, og rør til sukkeret er oppløst. Hell blandingen over agurkskivene.
  • Strø på litt hakket dill før servering hvis ønskelig.
Print