Posjerte egg med hollandaisesaus og spinat

Posjerte egg med hollandaisesaus og spinat

40-60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Til posjerte egg bør du bruke så ferske egg som mulig, og de bør være iskalde. Da samler eggehviten seg best mulig, og du får flotte, posjerte egg. Server med hollandaise og spinat. 
PORSJONER4

Ingredieser

Hollandaisesaus

Pynt

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret til hollandaisesausen. Ha eggeplommene i en stålbolle. Tilsett sitronsaft eller vineddik og litt salt. Visp eggeplommene over en kjele med varmt vann (vannbad) og spe forsiktig med det smeltede smøret. Spe i litt vann hvis sausen blir for tykk. Smak til med salt og pepper (eventuelt kajennepepper).
  • Kok opp vann og tilsett eddik og salt.
  • Knekk eggene i en kopp. Rør om i vannet med tresleiv til det dannes en ”syklon” i midten. Ha eggene i midten av ”syklonen” og ta kjelen av platen. La eggene ligge i vannet i 3-4 minutter. Ta opp eggene med en hullsleiv og legg dem på et kjøkkenpapir.
  • Skyll spinaten godt. Surr den raskt i en stekepanne i litt smør. Vend rundt i spinaten med en hvitløkbåt på en gaffel. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.
  • Skjær speket kalkunfilet i strimler og rist dem raskt i pannen.
  • Fordel spinaten på brødskiver og legg på de posjerte eggene. Hell over sausen og pynt med alfalfaspirer og speket kalkunfilet.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest