Potetball-fylt-med-kjott-Papa-Rellenas

Potetball fylt med kjøtt, Papa Rellenas

40-60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Mange europeere glemmer at poteter er en relativt ny matvare. Den ble kjent rett etter at spanjolene okkuperte Latin-Amerika. Men det tok mange hundre år før den etablerte seg som en av de viktigste basismatvarene i Europa. Potetene overtok raskt rollen fra råvarer som f.eks bygg og byggmel. Teknikken nedenfor kjenner vi igjen fra norsk raspeball, armensk kufta eller arabisk kibbeh. Samme oppskriften finnes både i Peru og Pakistan og hvem ble funnet opp først er umulig å finne ut. Spanjolene som okkuperte Peru var i matveien sterk påvirket av de arabiske maurerne. Maurerne hadde kulturelle og religiøse kontakter ned til nåværende Pakistan. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok potetene, mos dem grovt og tilsett salt og pepper. Moses potetene i maskin med salt blir potetmosen til tyggegummi, derfor er det viktig at saltet blandes inn til slutt. Faller potetmosen fra hverandre tilsettes enten 1 ­ 2 ss olje eller annen væske og 1-3 ss potetmel. Sett potetmassen til avkjøling.
  • Press hvitløken, finhakk løken og fres begge i olje med 1 ts pepper. Ha i kjøttdeigen. Pannen må være stor nok slik at kjøttdeigen steker og ikke kokes i sin egen kraft. Finhakk paprika og tilsett dette sammen med rosinene. La retten steke i ca. 10 min. mens du hardkoker egget.
  • Skjær oliven og hardkokte egg i små biter. Pass på at olivenen er stenfri. Kjøl ned kjøttfyllet og blant det sammen med hardkokte egg og oliven. Ha mel på hendene og form eggestore baller av potetmosen. Lag et hull i midten og fyll med 1 ts av kjøttfyllet. Pass på at det ikke kommer fett på randen av åpningen. Lukk igjen åpningen og snu ballene i eggehvite. Stek i rikelig med olje i 2-3 min. Serveres med en frisk salat med sitrondressing.
  • I den pakistanske varianten brukes ikke egg og oliven, fyllet er sterkere krydret og i potetmassen blandes det finhakket fersk koriander, peppermynte og noen ganger revet grønn mango.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest