Potetpasta-gnocchi-1

Potetpasta med salvie og brunet smør

40-60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Lag din egen gnocchi! Norske poteter med italiensk vri. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Legg potetene oppå saltet på et stekebrett og sett i ovnen på 200 grader. La stå til de er helt møre.
  • Når potetene er klare, ta dem ut, del dem i to og skrap ut innholdet med en skje mens de fortsatt er varme.
  • Press potetene gjennom en sil eller mos det sammen med eggeplommene og deretter melet. Hold igjen litt på melet til å justere konsistensen.
  • Ha litt mel på benken, rull så deigen til lange, tynne pølser og kutt i ønsket størrelse. Bruk baksiden av en gaffel til å lage stripemønster.
  • Kok opp vann og tilsett salt. Tilsett potetpastaen når vannet koker.
  • Når “potetputene” flyter til overflaten, er de klare. Bruk da en hullsleiv eller fiskespade til å løfte dem over i isvann. Viktig: Ikke kok for mange av gangen.
  • Ta potetpastaen opp av isvannet etter 2 minutter og legg på et kjøkkenpapir til avrenning.
  • Stek potetpastaen i en middels varm panne med litt olje. La dem bli gylne, og tilsett smør og 1 knust fedd hvitløk.
  • La smøret koke og bli nøttebrunt.
  • Ha i salvien og server.
Kilde: nytnorge.no Foto: Paal-André Schwital
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest