Prinsefisk2-1

Prinsefisk

40-60 min
Middels
Print
Prinsefisk er torsk som er trukket ferdig i lettsaltet vann, og deretter lagt på varmt fat med hvit saus over. Navnet har sin opprinnelse fra når et svenskt prinsebesøk skulle oppvartes i Bergen for over 100 år siden. 
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skjær fiskefileten i porsjonsstykker.
  • Kok opp vann med salt og la fiskestykkene trekke til de er gjennomkokte, ca. 7 minutter.
  • Ta dem opp og hold dem varme.
  • Varm de hermetiske aspargesene.

Saus

  • Smelt smør, rør inn mel og spe med fiskekraft og matfløte.
  • La sausen koke under omrøring i 5 minutter.
  • Rør sammen eggeplomme og pisk inn i sausen.
  • Pass på at sausen ikke koker etter at eggeplomme er hatt i.
  • Smak sausen til med saft fra sitron, salt og hvit pepper.
  • Server fisken på varme tallerkener, hell sausen over, og server med reker, potet, gulrot og erter ved siden av.