Meny
Prinsefisk2-1
Prinsefisk er torsk som er trukket ferdig i lettsaltet vann, og deretter lagt på varmt fat med hvit saus over. Navnet har sin opprinnelse fra når et svenskt prinsebesøk skulle oppvartes i Bergen for over 100 år siden. 
Porsjoner4
Ingredieser
Tilbehør
Fremgangsmåte
  • Skjær fiskefileten i porsjonsstykker.
  • Kok opp vann med salt og la fiskestykkene trekke til de er gjennomkokte, ca. 7 minutter.
  • Ta dem opp og hold dem varme.
  • Varm de hermetiske aspargesene.
Saus
  • Smelt smør, rør inn mel og spe med fiskekraft og matfløte.
  • La sausen koke under omrøring i 5 minutter.
  • Rør sammen eggeplomme og pisk inn i sausen.
  • Pass på at sausen ikke koker etter at eggeplomme er hatt i.
  • Smak sausen til med saft fra sitron, salt og hvit pepper.
  • Server fisken på varme tallerkener, hell sausen over, og server med reker, potet, gulrot og erter ved siden av.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter