Provencalsk lammestek

Provencalsk-lammestek-trinn-41-2-1
Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Provencalsk lammestek

Dette er en klassisk måte å tilberede lammestek på i Frankrike. Å legge steken på en seng av poteter og/eller grønnsaker er vanlig. Da drypper den gode kraften fra steken ned på grønnsakene og danner det perfekte tilbehøret. Hvilke grønnsaker du velger er opp til deg og hva du liker. Aubergine, paprika, løk, hvitløk og tomat egner seg ypperlig! 
PORSJONER6

Ingredieser

Paenring

Fremgangsmåte

  • Skjær potet og tomat i skiver. Smør en langpanne eller ildfast form med olje, og legg i poteter og tomater. Krydre med salt og pepper og ha på smør i små klatter.
  • Finhakk persille og hvitløk, bland det sammen med strøkavring. 1/3 av denne blandingen blandes med parmesan og settes til side. Mens 2/3 røres sammen med olje.
  • Gni steken inn med sitronsaft, salt og pepper. Smør persillemassen jevnt på hele steken og legg den over grønnsakene i langpannen. Sett et steketermometer i den mest kjøttfulle delen, og stek i ca. 2 timer og 45 minutter på 125° C til termometeret viser 55-60 °C.
  • Ta ut lammesteken, dryss på persille/osteblandingen og fordel smøret i klatter. Gratinér steken på 225° C i ca. 15 minutter, eller til den har fått en sprø skorpe og steketermometeret viser 65-70 °C (rosa). La steken hvile i 15 -20 miutter før servering.
Populære oppskrifter den siste uken