Provence-tomater-2

Provence-tomater

Under 20 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Provence-tomater er f.eks. nydelig som en liten forrett mens man venter på at middagen skal bli ferdig. De kan også utmerket serveres som tilbehør til stekt kjøtt eller kylling. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • I ovn ved 220°C i ca. 10 minutter.
  • Skjær bort stilkfestet på tomatene og del dem i to. Legg dem i et ildfast fat og dryss på salt og pepper.
  • Rør sammen strøkavring, kruspersille, timian, hvitløk, olje og limeskall. Rør evt. også inn litt limesaft hvis massen virker for tørr.
  • Fordel massen på tomatene og bak dem midt i ovnen til de er gjennomvarme og så vidt begynner å falle sammen.
  • Server dem varme eller kalde, f.eks. mens man venter på at grillmaten skal bli ferdig eller som tilbehør til stekt kjøtt og kylling.
Kilde: frukt.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest