Meny
Purregrateng
Denne gode purregratengen passer både som tilbehør og som egen rett.
Porsjoner4
Ingredieser
Saus
Fyll
Fremgangsmåte
  • Forvarm ovnen til 175 ℃.
Saus
  • Smelt smøret i en tykkbunnet kjele, og rør i melet så det blir en klump. Rør melken i, litt etter litt, kok røren på svak varme i ca. 10 minutter under konstant røring. Smak til med salt, pepper, muskatnøtt og parmesan. La sausen kjølne litt.
  • Del eggene i hviter og plommer hver for seg. Rør i en eggeplomme om gangen.
Fyll
  • Rens purrene og del de på langs i fire. Kok purrene i 1/2 minutt i kokende saltet vann.
  • La de dryppe godt av i et dørslag. Bland de med olje, sitronsaft, salt og pepper.
  • Pisk eggehvitene helt stive med en elektrisk visp, og vend hviten forsiktig i sausen.
  • Legg purrene i en smurt ildfast form og hell sausen over. Stek gratengen i ca. 45 minutter den er gyllen på toppen.
  • Finn en god salat her som et godt tilbehør.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter