Purregratinert steinbit

Purregratinert steinbit
PORSJONER4

Ingredieser

Selleripuré
Rødvinsaus

Fremgangsmåte

  • Kjør purre, olivenolje og soyaolje til en jevn puré i foodprosessor eller blender.
  • Tilsett revet parmesan, litt etter litt, og smak til med salt og pepper.
  • Dryss salt og pepper på fisken og fordel et tykt lag purrepuré over.
  • Stek fisken midt i stekeovnen til den er gjennomstekt, men ikke tørr.
Selleripuré
  • Skjær selleri og potet i terninger og kok møre i usaltet vann.
  • Hell av kokevannet og damp selleri og potet godt.
  • Mos grønnsakene, og rør inn smør og matfløte.
  • Smak til med salt og pepper.
Rødvinsaus
  • Skjær grønnsakene i små terninger og fres i litt smør til de er blanke og myke.
  • Tilsett rødvin og bjørnebær, og kok væsken inn til det halve.
  • Hell på oksekraft og la sausen koke i 15-20 minutter.
  • Sil sausen og jevn med maisenna.
  • Smak til med salt og pepper og pisk inn smør i små terninger. Sausen må ikke koke mens smøret piskes inn, da vil den skille seg.
  • Server fisken med selleripuré og rødvinsaus.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken