Quiche Lorraine
Til oppskriften

Quiche Lorraine

Pai er super selskapsservering fordi paiskallet kan stekes ferdig på forhånd, mens paien kan settes i ovnen en snau halvtime før gjestene kommer. Dermed er kjøkkenet ferdig ryddet når gjestene er i hus. Salat er deilig tilbehør. 
Over 60 min
Avansert
Pai
PORSJONER4

Ingredieser

Paibunn

Fyll

Fremgangsmåte

  • Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
  • Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
  • Stek bacon skåret i små biter og legg dem i det ferdige paiskallet.
  • Bland egg, melk, gressløk og pepper og hell blandingen over baconet. Dryss over revet ost.
  • Stek paien videre ved 180 ° i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv.
  • Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.
Print