Quiche-med-polse-og-cheddar-trinn-4
Til oppskriften

Quiche med pølse og cheddar

Quiche er en pai laget av egg og diverse andre ingredienser. Disse varierer og gir hver Quiche sitt særpreg. 
Over 60 min
Middels
Pai
PORSJONER4

Ingredieser

Paideig

Fyll

Fremgangsmåte

  • Smuldre smør og mel og tilsett kaldt vann (gjerne i foodprocessor). Kjevle ut deigen, litt større enn formen.
  • Trykk deigen ut i en paiform, prikk bunnen med en gaffel og stek den nederst i ovnen på 200°C i ca. 15 minutter.
  • Del pølser og skjær purre i ringer. Bland egg, melk, gressløk og pepper. Dryss ost på paibunnen og hell eggeblandingen over. Legg purre og pølser på toppen.
  • Stek til eggeblandingen har stivnet på 180 grader, til quichen har fått en fin, gyllen farge (ca. 45 minutter).
  • Server gjerne quiche med frisk salat og godt brød.
  • PSST Paibunnen kan du også kjøpe ferdig eller du kan bruke 3-4 plater butterdeig. Paien kan også lages i små porsjonsformer hvis du ønsker å servere den som en forrett til middagen. I så fall må du beregne en del kortere steketid.
  • * eller en annen gul ost.
Print