Rabarbra-og-jordbærkompott-1
Til oppskriften

Rabarbra- og jordbærkompott med Pernodisparfait

Sommerens aller, aller beste dessert lager du selv. Rabarbra og jordbær er en fantastisk kombinasjon, og sammen med den milde lakrissmaken i Pernodisen har du den perfekte avslutningen på sommerkvelden…. 
Over 60 min
Enkel
Dessert
PORSJONER6

Ingredieser

Isparfait

Fremgangsmåte

  • Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland stangen og frøene med eggeplommer og sukker, og visp sammen til en lys og kremaktig eggedosis. Ta ut vaniljestangen.
  • Pisk fløten til den danner myke topper og bland den inn i eggedosisen. Smak til med Pernod. Hell blandingen i egnet form og frys i minst fire timer.
  • Trekk skinnet av rabarbrastilkene og del dem i 2-3 cm biter.
  • Kok opp eplejuice, sukker og vaniljestangen delt i to på langs. Tilsett rabarbra i biter og la dem småkoke under lokk i 8-10 minutter eller til de er møre. Smak til med mer sukker etter smak.
  • Rør sammen potetmel og kaldt vann. Tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle, men du rører hele tiden. Gi kompotten et raskt oppkok og avkjøl. Kompotten vil tykne noe når den avkjøles.
  • Rens jordbærene og del dem i to eller tre. Vend dem inn i kompotten før servering.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Print