Rabarbra-og-jordbær-kompott-1
Til oppskriften

Rabarbra og jordbærkompott

Rabarbra og jordbærkompott servert på den tradisjonelle måten - sammen med fløte.
20-40 min
Middels
Dessert, Tradisjon
Norge
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skyll rabarbraen og skjær stilkene i 2 cm brede biter. Middels tykke rabarbrastilker gir best resultat.
  • Kok opp vann og sukker i en kjele. Legg rabarbraen i og småkok til den er mør. Tilsett mer sukker etter ønske. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann og hell jevningen i en tynn stråle i kjelen under omrøring. Kok opp og trekk den raskt til side.
  • Tilsett oppskåret jordbær og sett kompotten til avkjøling.
  • Serveres lun med matfløte, kaffefløte eller vaniljekesam.
Kilde: melk.no Foto: Aina Hole
Print