Rabarbraiskake

Rabarbraiskake-1

Rabarbraiskake

Bruk den flotte rabarbraen som vokser i hagen og bak en frisk og god iskake.

PORSJONER12

Ingredieser

rabarbrasyltetøy
Mandelbunn
Iskrem

Fremgangsmåte

Rabarbrasyltetøy
  • Trekk skinnet av rabarbraen hvis det er tykt. Del stilkene i biter à ca 2 cm. Kok opp rabarbra, sukker og vann i en kjele ved middels varme. Tilsett vaniljesukker, hel kanel og stjerneanis og la det hele småkoke til syltetøyet har kokt inn til en tykk masse. Dette kan ta opptil 2 timer. Syrligheten på rabarbra er varierende. Smak på syltetøyet under kokeprosessen og tilsett mer sukker hvis nødvendig. Rør av og til og ofte mot slutten, slik at syltetøyet ikke brenner seg fast. Avkjøles og settes kaldt. Syltetøyet kan lages flere dager i forveien i forhold til resten av kaken.
Mandelbunn
  • Mal mandlene. Bland med melis. Stivpisk eggehvite og skjær dem forsiktig inn i mandelblandingen. Dekk bunnen av en (24 cm i diameter) kakeform med bakepapir og hell røren over. Stek kaken ved 160 ºC i 25–30 minutter. Avkjøl bunnen i formen.
Iskrem
  • Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Pisk kremfløten til krem. Bland kremfløte og eggedosis og vend forsiktig inn rabarbrasyltetøyet. Ta frem formen med den avkjølte mandelbunnen og hell iskremblandingen over. Frys kaken i minst 12 timer. La kaken stå ca ½ time i kjøleskap før servering.
Kilde: melk.no Foto: Alf Børjeson

Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken