Rabarbrasaft

Rabarbrasaft

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
En fin måte å utnytte forsommerens rabarbra på. Rabarbrasaft er en deilig tørstedrikke på varme sommerdager, eller du kan gjemme noen flasker til jul og gi bort som gave.
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skyll rabarbraen og skjær bort den nederste grove delen. Skjær opp i ca. 1 cm store biter. Du behøver ikke å skrelle rabarbra.
  • Skyll sitronen og skjær den opp i grove biter.
  • Kok rabarbra- og sitronbitene i vann til det er mørt.
  • Sil saften gjennom et klede og rør inn i sukkeret. Rør til alt sukkeret er oppløst.
  • Gi saften et raskt oppkok og fyll den på varme flasker som korkes med det samme.
  • Saften kan spees ut med vann – 1 til 1 – før bruk.
  • Tips! Rabarbrasaft kan smaksettes med mange forskjellige krydder. Hel kanel som kokes med før du siler, noen biter ingefær eller krydderurter – f.eks. mynte. Smak deg frem og finn din egen favoritt.
Kilde: frukt.no
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest