Rabarbrasyltetøy
Til oppskriften

Rabarbrasyltetøy

Kok syltetøy av den flotte rabarbraplanten som kommer opp på forsommeren. Nylaget rabarbrasyltetøy smaker nydelig på brødskiven eller du kan putte det i fryseren til senere bruk.
Under 20 min
Enkel
Frokost, Lunsj, Pålegg
Norge
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rabarbraen vaskes og renses hvis den ytre delen er grov. Kuttes i staver på ca 2 cm.
  • Ha rabarbra i en kjele og hell på vann slik at det dekker bunnen. Tilsett sukker etter smak. Ca 500 g sukker per kg rabarbra.
  • Kok syltetøyet under omrøring til det har fått en ønsket konsistens. Tilsett noen stjerneanis under kokingen, dette gir syltetøyet en spennende smak.
  • Jo lengre det koker, jo tykkere, mørkere og spissere smak blir det på syltetøyet. Prøv deg frem.
  • Tips: Rabarbrasyltetøy passer godt som vertinnegave til sommerfesten.
Kilde: melk.no
Print