Raskt brød med rosettkål og egg

Raskt brød med rosettkål og egg
Under 20 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Raskt brød med rosettkål og egg

Lyst på en sunn godbit? Start med å koke noen egg. Mens, eggene koker kan du steke opp et raskt yoghurtbrød som ikke trenger heving. Topp brødet med en smooth avokadomos og stekt rosettkål. Supertgodt som en digg frokost, lunsj eller kveldsmat.
PORSJONER2

Ingredieser

Yoghurtbrød

Fremgangsmåte

  • Kok egg i 6 minutter. De skal være «smilende». Helle kaldt vann over dem, skrell dem og sett dem til side.
  • Bland sammen mel, bakepulver, yoghurt og olje sammen i en bolle. Start å blande sammen alt med en spiseskje. Når den begynner å samle seg til en deig, kan du kna den litt lett sammen med hånden.
  • Del deigen i emner, etter hvor mange porsjoner du lager. Form avlange brød og stek dem i en tørr panne på middels varme, til de har fått en fin og gyllen farge på begge sider.
  • Skyll og tørk rosettkål. Ha olje i pannen og stek rosettkålen raskt. Krydre med salt og pepper.
  • Du kan også bruke rosenkål, grønnkål eller svartkål.
  • Del avokado i to og ta ut steinen. Ta avokadokjøttet ut av skallet med en skje og ha det i en liten bolle sammen med sitronsaft og yoghurt. Kjør til en jevn og fin puré med en stavmikser, eventuelt i en food-prosessor.
  • Server yoghurtbrødene med avokadokrem, rosettkål og egg. Dryss gjerne over litt ekstra sitronsaft ved servering.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  
Populære oppskrifter den siste uken