Raspeball-med-timian1

Raspeball med timian

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skrell og rasp potetene (jeg bruker det fineste jernet på kjøkkenmaskinen). Sil fra vannet
  • som trekker ut av potetene, og la det stå til potetmelet synker til bunnen. Tøm av vannet og ta potetmelet med i deigen.
  • Tilsett mel, salt og krydder i potetene. Bland alt godt sammen.
  • Skjær flesk i terninger.
  • Lag store boller (jeg veier mine til 120 gram). Lag en fordypning i bollen og legg fleskebitene i. Pakk deigen godt rundt flesket.
  • Legg bollene etter hvert i kokende, saltet vann, 1 ts salt pr. l vann. Trekk de i ca. 45 minutter.
  • Server kompene rykende varme med melk til.

Tips

  • I stedet for å tilsette timian i deigen kan det legges i kompene sammen med flesket. Noen bruker smør, stekt flesk og tyttebærsyltetøy til.
    Sammalt mel ble også byttet ut med byggmel eller rugmel. 
    Mel mengden varierer etter hvor mye vann det er i potetene.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest