Raspeballer-med-dott-og-tytteber-1
Til oppskriften

Raspeballer med dott og tytteber

Ekte norsk tradisjonsmat som bare må prøves! Passer godt sammen med salt lammekjøtt og kålrotstappe. 
20-40 min
Middels
Middag, Tradisjon
Norge
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Riv potetene. Strø på salt (1 ts) og bland i mel. Røren må ikke være så løs at raspeballene blir grøtete og ikke så fast at de blir for tunge. Form dem i hånden til runde boller.
  • Stek bacon og løk i smør og krydre med pepper. Fyll raspeballene med flesket og kok dem i lettsaltet vann eller kraft. La dem småkoke med lokket på eller på gløtt til de er gjennomkokt (ca 25 min).
  • Rør sammen tyttebær og sukker og servér til.
  • Vanlig tilbehør er vossakorv, salt lammekjøtt og kålrotstappe.
Kilde: frukt.no Foto: Inkognito
Print