Ratatouille
Til oppskriften

Ratatouille

Ratatouille er en fransk grønnsaksgryte som passer som en rett alene eller som tilbehør.
40-60 min
Enkel
Forrett, Tilbehør
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær et kryss i bunnen av hver tomat. Legg tomatene i en bolle med kokende vann i 10 sekunder. Dypp de deretter i kaldt vann, og flå de fra krysset. Grovhakk tomatkjøttet.
  • Varm 2 ss olivenolje i en stor gryte. Tilsett aubergineterningene, og stek over middels varme i 4-5 minutter, eller til de er myke, men ikke brune. Ta de opp. Tilsett ytterligere 2 ss olivenolje i gryten. Tilsett squashen, og stek i 3- 4 minutter eller til de er myke. Ta den opp. Tilsett den gule paprikaen og stek i 2 minutter og ta de opp.
  • Varm resten av oljen, tilsett løk, og stek i 2-3 minutter, eller til løken er myk. Tilsett hvitløk, kajennepepper, timian og laurbærblad. Stek under omrøring i 1 minutt. Legg aubergine, squash og paprika tilbake i gryten, og tilsett tomat, eddik og sukker. La det surre i 20 minutter. Rør av og til. Rør inn basilikum, og smak til med salt og svart pepper. Serveres varm eller ved romtemperatur.
  • Tips: Du kan servere ratatouille som grønnsaktilbehør, eller som forrett med brød til.
Print