Ratatouille

Ratatouille

40-60 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Ratatouille er en fransk grønnsaksgryte som passer som en rett alene eller som tilbehør.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær et kryss i bunnen av hver tomat. Legg tomatene i en bolle med kokende vann i 10 sekunder. Dypp de deretter i kaldt vann, og flå de fra krysset. Grovhakk tomatkjøttet.
  • Varm 2 ss olivenolje i en stor gryte. Tilsett aubergineterningene, og stek over middels varme i 4-5 minutter, eller til de er myke, men ikke brune. Ta de opp. Tilsett ytterligere 2 ss olivenolje i gryten. Tilsett squashen, og stek i 3- 4 minutter eller til de er myke. Ta den opp. Tilsett den gule paprikaen og stek i 2 minutter og ta de opp.
  • Varm resten av oljen, tilsett løk, og stek i 2-3 minutter, eller til løken er myk. Tilsett hvitløk, kajennepepper, timian og laurbærblad. Stek under omrøring i 1 minutt. Legg aubergine, squash og paprika tilbake i gryten, og tilsett tomat, eddik og sukker. La det surre i 20 minutter. Rør av og til. Rør inn basilikum, og smak til med salt og svart pepper. Serveres varm eller ved romtemperatur.
  • Tips: Du kan servere ratatouille som grønnsaktilbehør, eller som forrett med brød til.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest