Ratatouillefylte-tomater-1
Til oppskriften

Ratatouillefylte tomater

Tomater fylt med ratatouille og gratinert med ost i ovnen er en smakfull, god og spennende smårett eller forrett, Server dem også som tilbehør til middagen.
20-40 min
Enkel
Koldtbord
PORSJONER4

Ingredieser

Ratatouillefyll

Fremgangsmåte

  • Skjær toppen av tomatene og hul dem ut. Sett dem opp-ned slik at væsken får renne godt ut.
  • Stek de oppdelte grønnsakene i olje i varm panne. De skal bli møre, men ikke for myke. Rør hele tiden.
  • Finhakk innmaten av tomatene og ha oppi pannen til slutt. Smak til med salt og pepper. Fyll den ferdige ratatouillen over i de uthulte tomatene.
  • Strø over ost og stek dem i ovn på 180°C i ca. 5-6 minutter til tomatene får en gyllen farge.
  • De fylte tomatene serveres gjerne som en egen rett med gjærbakst til eller som tilbehør.
Kilde: frukt.no Foto: Synnøve Dreyer
Print