Red-Velvet-Cupcakes-1

Red Velvet Cupcakes

40-60 min
Middels
Print
Disse søte munnfullene passer like godt til valentin som på julens kakebord. Jeanette Aasland står bak oppskriften som var en av finalistene i konkurransen "Nye Julekaker 2012". 
PORSJONER1

Ingredieser

Frosting

Fremgangsmåte

  • Pisk sammen sukker og egg til eggedosis.
  • Bland mel, salt, natron, kakao og vaniljesukker i en egen bolle. Tilsett hvitvinseddik, matolje, kremfløte og rømme, og bland godt sammen. Ha i konditorfargen til slutt og bland til røren er gjennomfarget.
  • Plasser muffinsformer på en stekeplate. Fyll dem 3/4 fulle.
  • Stek muffinsene midt i ovnen ved 175° C i ca 15 - 20 minutter. Avkjøl på rist.

Frosting

  • Bland sammen kremost, melis og vaniljeessens i en kjøkkenmaskin. Pisk til du har en jevn krem.
  • Fyll en sprøytepose med frosting og lag topper på cupcakesene.
  • Tips: Lag gjerne kakene i små konfektformer, så kan de brukes som ett av de 7 slagene.
  • Gelefarge er en sterkere farge en konditorfargen som selges i dagligvareforretningene. Gelefarge får du tak i hos hobbybutikker, kjøkkenforretninger eller konditorbutikker. Pass på at også denne blandes godt inn i deigen.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Nadin Martinuzzi