Reinsdyrbiff-med-kremet-soppstuing

Reinsdyrbiff med kremet soppstuing

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Skal du servere gjestene dine noe ekstra godt anbefaler vi reinsdyrbiff med soppstuing og potet- og sellerimos. Reinsdyrkjøtt er både mørt og magert, og i selskap med en god, kremet soppstuing er dette mat som gir ekte høststemning. 
PORSJONER4

Ingredieser

Potet- og sellerimos

Kremet soppstuing

Fremgangsmåte

  • Skrell og kutt potet og sellerirot i terninger. Kok dem møre i usaltet vann.
  • Hell av kokevannet og la grønnsakene dampe tørt, rør om så de ikke svir seg. Mos potet og selleri med smør.
  • Tilsett melk til mosen har en passe konsistens. Smak til med hvitløk, muskatnøtt, salt og pepper.
  • Skjær kjøttet i biffer (à 200 g) og krydre med salt og pepper.
  • Brun biffene i smør på sterk varme, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. La biffene hvile 5 minutter før servering.
  • Rens sopp. Skrell og del løk i båter. Stek sopp og løk gyllen i en panne med smør. Tilsett fløte. La sausen koke litt inn, smak til med soyasaus, salt og pepper. Dryss over hakket bladpersille før servering.
  • Tips: Ønsker du mye saus kan du eventuelt lage den med litt hvetemel og kraft.
  • Server den saftige reinsdyrbiffen med kremet soppstuing og potet- og sellerimos.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest