Reinsdyrbiff

Reinsdyrbiff

Over 60 min
Enkel
Print
Ytrefilet av reinsdyr er magert, mørt og smakfullt kjøtt med høy luksusfaktor. Når kjøttet skjæres i medaljonger er det lett å tilberede og en fryd å servere. 
PORSJONER4

Ingredieser

Saus

Hasselbackpoteter

Fremgangsmåte

  • Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Krydre med salt og pepper. Del fileten i 4 cm tykke medaljonger.
  • Brun dem på hver side i smør og etterstek på svak varme i ca. 4 minutter, avhengig av tykkelse og hvor mye du ønsker kjøttet stekt. Ta ut biffene og hold dem varme.
  • Kok ut pannen med viltkraft eller fond og tilsett resten av ingrediensene. Kok inn sausen til den tykner. Smak til.
  • Hasselbackpoteter Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt. Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom, de skal henge sammen i bunnen.
  • Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle med smør og strø over krydder. Stek dem på 225°C i 45-50 minutter til potetene har fått en gyllen overflate og er gjennomstekte. Dryss over hakkede nøtter når det er igjen ca. 15 minutter av steketiden.
  • Server reinsdyrbiffene med hasselbackpoteter, stekte kantareller, stekt småløk, aspargesbønner, små gulrøtter, rognebærgelé og saus.