Meny

Reinsdyrbiff

Reinsdyrbiff

Oppdatert

Over 60 min
Enkel
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Reinsdyrbiff

Ytrefilet av reinsdyr er magert, mørt og smakfullt kjøtt med høy luksusfaktor. Når kjøttet skjæres i medaljonger er det lett å tilberede og en fryd å servere. 
PORSJONER4

Ingredieser

Saus
Hasselbackpoteter

Fremgangsmåte

  • Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Krydre med salt og pepper. Del fileten i 4 cm tykke medaljonger.
  • Brun dem på hver side i smør og etterstek på svak varme i ca. 4 minutter, avhengig av tykkelse og hvor mye du ønsker kjøttet stekt. Ta ut biffene og hold dem varme.
  • Kok ut pannen med viltkraft eller fond og tilsett resten av ingrediensene. Kok inn sausen til den tykner. Smak til.
  • Hasselbackpoteter Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt. Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom, de skal henge sammen i bunnen.
  • Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle med smør og strø over krydder. Stek dem på 225°C i 45-50 minutter til potetene har fått en gyllen overflate og er gjennomstekte. Dryss over hakkede nøtter når det er igjen ca. 15 minutter av steketiden.
  • Server reinsdyrbiffene med hasselbackpoteter, stekte kantareller, stekt småløk, aspargesbønner, små gulrøtter, rognebærgelé og saus.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også