Reinsdyrburger med kantareller og multedressing
Til oppskriften

Reinsdyrburger med kantareller og multedressing

Med reinsdyrkjøtt, multer og kantareller vil denne burgeren garantert gi deg smaken av storslått norsk natur! 
20-40 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Multedressing

Stekte kantareller

Fremgangsmåte

  • Kjør reinsdyrskav raskt i en foodprosessor, gjerne i to eller flere omganger. Rør inn salt, pepper, timian, rosmarin og vann, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
  • Reinsdyrskavet kan også males gjennom kjøttkvernens fineste skive.
  • Del deigen i 4. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  • Lag dressing ved å blande rømme og multer, smak til med salt og pepper.
  • Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen, de skal være så vidt gjennomstekte. La dem hvile noen minutter.
  • Stek kantareller i en varm stekepanne med smør til de er gyldne, krydre med salt og pepper.
  • Anrett burgerbrød med salat, reinsdyrburger og stekte kantareller. Server med multedressing.
  • * avskjær eller kjøttdeig.
  • ** eller fine rundstykker.
Print