Reinsdyrfilet-med-pære-potet-og-kantareller

Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp

40-60 min
Middels
Print
Noen ganger er kun det beste godt nok. Reinsdyrfilet er et råstoff som gir garantert store matopplevelser. Dette er perfekt mat å invitere gjester på!
PORSJONER4

Ingredieser

Potet- og pæretårtn

Saus

Grønnsaker

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og skjær poteter og pærer i ca. 1/2 cm tykke skiver.
  • Brun skivene i smør i varm stekepanne. Krydre med salt og pepper.
  • Ta dem ut og stable annenhver skive med pære og potet til et "pæretårn". Sett dem i en ildfast form. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Rull fileten i urtene, krydre med salt og pepper. Brun fileten i varm panne til den får en gyllen farge. Legg den i formen sammen med "pæretårnene" og stek ferdig i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter avhengig av hvordan du vil ha fileten stekt (kjernetempertur 65 ºC for rød, 70 ºC for rosa og 76 ºC for gjennomstekt).
  • Saus Hakk og fres sjalottløken i smør. Hell på rødvin og kok uten lokk til det er halve mengden igjen.
  • Lag saus etter oppskrift på posen; litt av vannet erstattes med rødvinssjyen. Grønnsaker Skrell sjalottløken og del den i fire på langs.
  • Riv av stilkene og skyll spinaten godt i kaldt vann.
  • Rens soppen og skjær den i store skiver.
  • Brun sopp og løk i stekepanna og vend inn spinaten de siste 2 minuttene av stekingen.