Meny

Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp

Reinsdyrfilet-med-pære-potet-og-kantareller

Oppdatert

40-60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp

Noen ganger er kun det beste godt nok. Reinsdyrfilet er et råstoff som gir garantert store matopplevelser. Dette er perfekt mat å invitere gjester på!
PORSJONER4

Ingredieser

Potet- og pæretårtn
Saus
Grønnsaker

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og skjær poteter og pærer i ca. 1/2 cm tykke skiver.
  • Brun skivene i smør i varm stekepanne. Krydre med salt og pepper.
  • Ta dem ut og stable annenhver skive med pære og potet til et "pæretårn". Sett dem i en ildfast form. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Rull fileten i urtene, krydre med salt og pepper. Brun fileten i varm panne til den får en gyllen farge. Legg den i formen sammen med "pæretårnene" og stek ferdig i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter avhengig av hvordan du vil ha fileten stekt (kjernetempertur 65 ºC for rød, 70 ºC for rosa og 76 ºC for gjennomstekt).
  • Saus Hakk og fres sjalottløken i smør. Hell på rødvin og kok uten lokk til det er halve mengden igjen.
  • Lag saus etter oppskrift på posen; litt av vannet erstattes med rødvinssjyen. Grønnsaker Skrell sjalottløken og del den i fire på langs.
  • Riv av stilkene og skyll spinaten godt i kaldt vann.
  • Rens soppen og skjær den i store skiver.
  • Brun sopp og løk i stekepanna og vend inn spinaten de siste 2 minuttene av stekingen.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også