Meny

Reinsdyrfilet med portvinsaus

Reinsdyrsfilet-med-portvinsaus

Oppdatert

40-60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Reinsdyrfilet med portvinsaus

Reinsdyr er selve "urdyret", og reinsdyrkjøtt er en kvalitetsråvare vi har all grunn til å være stolte av her i Norge. Med reinsdyrfilet kan du enkelt lage festmat i en ren gourmetklasse! Rødbeter og neper får en deilig sødme når de kokes, og blir et kjempegodt tilbehør til reinsdyrkjøttet.
PORSJONER4

Ingredieser

Portvinsaus

Fremgangsmåte

  • Skrell rødbet og neper og del dem i båter. Vend hver båt i olje og legg dem over i en langpanne med bakepapir. Krydre med salt og pepper. Stek på 200 ºC til de er møre , ca. 30 minutter.
  • Lag saus først. Hakk løk og stek den gylden i en gryte med smør. Ha i brunt sukker og la det karamellisere seg. Hell på portvin og kok uten lokk til halve væskemengden er igjen. Tilsett viltkraft og kok inn til det gjenstår ca. 5 dl.
  • Vær oppmerksom på væskemengden dersom du kjøper ferdig viltkraft eller fond. Noen typer kraft du får kjøpt i butikken er betydelig redusert, slik at ytterligere innkoking vil da være unødvendig.
  • Jevn om nødvendig sausen med maisenna. Smak til med salt og pepper. Pisk inn kaldt smør (montèr) rett før servering.
  • Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Krydre med salt og pepper. Brun fileten i varm panne til den får en gyllen farge.
  • Legg filetene i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og stek ferdig på 125 °C i ca. 20 minutter, avhengig av hvordan du vil ha fileten stekt (kjernetempertur 65 ºC for lite stekt, 70 ºC for medium stekt og 76 ºC for gjennomstekt). Legg rødbeter og neper i den ildfaste formen sammen med kjøttet. La filetene hvile noen minutter før du skjærer i dem.
  • Server med for eksempel kokte mandelpoteter.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også