Reinsdyrkaker i kremet viltsaus

Reinsdyrkaker-i-kremet-viltsaus
20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Reinsdyrkaker i kremet viltsaus

Har du reinsdyrskav i fryseren kan du lage noen fantastiske kjøttkaker med en god viltsmak. Server kakene med en kremet viltsaus, rotgrønnsaker, poteter og tyttebærsyltetøy. Herlig søndagsmiddag! 
PORSJONER4

Ingredieser

Kremet viltsaus

Fremgangsmåte

  • Lag sausen først. Kutt sopp og løk i båter. Fres alt i en varm gryte med smør. Hell på kraft og kok inn til ca. halvparten av kraften er igjen. Tilsett fløte, knuste einebær og brunost. La sausen småkoke i 10-15 minutter. Ha i gelé og smak til med salt og pepper.
  • Tips: Vær oppmerksom på væskemengden dersom du kjøper ferdig viltkraft eller fond. Noen typer kraft du får kjøpt i butikken er betydelig redusert, slik at ytterligere innkoking vil da være unødvendig.
  • Rør reinsdyrhakk sammen med salt i en foodprosessor til det blir seigt.
  • Bland inn revet frisk ingefær, pepper og potetmel. Tilsett egg og rør godt sammen.
  • Spe med matfløte under omrøring.
  • Form farsen til runde kaker med en fuktet skje. Brun kakene i en varm stekepanne med smør, ca. 5 minutter på hver side.
  • Legg kakene over i viltsausen og la dem trekke i ca. 15 minutter.
  • Server med kokte rotgrønnsaker i staver, poteter, rørte tyttebær og litt finhakket persille.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken