Reinsdyrmedaljong

Reinsdyrmedaljong

40-60 min
Avansert
Print
Medaljong betyr egentlig stor medalje. Server reinsdyrsmedaljong og du vil garantert oppnå stor beundring.
PORSJONER4

Ingredieser

Grønnsaker

Saus

Potetpuré

Fremgangsmåte

  • Del reinsdyrfileten i fire. Sett stykkene på høykant og press sammen til en biff.
  • Krydre og stek på god varme på begge sider. La dem ettersteke i panna et par minutter.
  • Grønnsaker Rens og skjær grønnsakene i staver. Legg dem i ildfast form, ha på lime, olje og krydder. Stek på 200 ºC i 20-30 minutter.
  • Saus Rens løken, og la den fosskoke sammen med juice, sukker og eddik i 1/2-3/4 time til sausen har sirupskonsistens. Ta opp løken, og server den ved siden av de bakte grønnsakene. Pisk inn smøret i sausen.
  • Potetpuré Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Mos dem og tilsett smør, rømme og krydder.
  • Skjær det grønne av purren, ca. 15 cm langt. Kok det raskt i ca. 1 minutt. Lag en ring av purren og anrett potetpuréen oppi denne.