Reinsdyrpate-med-einebær
Til oppskriften

Reinsdyrpate med einebær

Reinsdyrkjøtt er en eksklusiv råvare med en nydelig smak av fjell og vidde. Hjemmelaget reinsdyrpaté er utrolig spennende og imponerende som både forrett eller ved koldtbordet. 
Over 60 min
Avansert
Koldtbord
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjœr lever og spekk i terninger. Ta til side ca. halvparten av leveren og reinsdyrkavet.
  • Ha resten av leveren og reinsdyrkavet, spekk og de andre ingrediensene, bortsett fra fløte og kokekraft, i en kjøkkenmaskin. Kjør på full hastighet i noen få sekunder. Senk til ca. halv hastighet mens du sper med kraft og fløte. Øk hastigheten og bland godt.
  • Smør en ildfast form som rommer ca. 1 1/2 l. Hell over farsen.
  • Sett formen i en langpanne med vann og stek i stekeovnen på 175° C i ca. 1 time. For å vœre sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76° C.

Pynting av Paté

  • Lag mørk aspic etter anvisning på pakken. Avkjøl. Det er viktig at patéen også er avkjølt før du pynter den.
  • Hell litt av aspicen over patéen og la den "sette seg" litt. Pynt med skivede sjampinjonger, rosepepper, friske urter, kapers, sølvløk, mandariner o.l.
  • Hell resten av aspicen forsiktig over slik at den dekker all pynten.
  • Sett patéen kaldt til aspicen har stivnet.
  • * fra spekk kjøtt og lever, må siles.
Print