Reinsdyrpate-med-tyttebær
Til oppskriften

Reinsdyrpate med tyttebær

Reinsdyrkjøtt er en eksklusiv råvare med en nydelig smak av fjell og vidde. Hjemmelaget reinsdyrpaté er utrolig spennende og imponerende som både forrett eller ved koldtbordet. 
Over 60 min
Avansert
Julemat, Koldtbord, Pålegg, Tradisjon
PORSJONER8

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene utenom tyttebær i en foodprocessoren og kjør til en litt grov masse. Rør inn tyttebærene for hånd til slutt. Hell over i en smurt ildfast form.
  • Sett formen i en langpanne med vann og stek i stekeovnen på 175°C i ca. 1 time. For å være sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76°C.
  • Kan serveres med rørte tyttebær, rognebærgele eller tyttebærrømme.
  • Tips: Reinsdyrkjøtt er veldig magert så det er viktig at pateen lages med noe fett. Medisterdeig egner seg godt, alternativt kan man bruke spekk eller lettsaltet sideflesk. Får du ikke tak i kvernet reinsdyrkjøtt kan du kjøpe reinsdyrskav. Halvtin skavet og ha det i foodprocessor og kjør med kniven til du får den finkuttet.
Print