Reinsdyrskav-med-ostesaus

Reinsdyrskav med ostesaus

20-40 min
Middels
Print
Reinsdyrskav, eller finnbiff, er et raskt og lettbrukt produkt av reinsdyr. Server skav i en god gryte med rosenkål og ostesaus - og du får et herlig måltid!
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok poteter møre. Hell av vannet og trykk potetene litt flate med skje. Legg potetene i en ildfast form og stek dem i stekovn i 5-10 minutter på 220 °C.
  • Surr halvtint finnbiff i en varm stekepanne med margarin. Legg kjøttet til side.
  • Fres sopp, rosenkål og rødløk. Ha i ost og vann, rør forsiktig til osten har smeltet. Kok til sausen tykner litt.
  • Ha i stekt reinsdyrskav og vårløk og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper.
  • Server reinsdyrskav med ostesaus og ovnsbakte poteter.
  • Du kan også bruke suovas, skavet røkt reinsdyrkjøtt, i stedet for vanlig reinsdyrskav som vi har brukt her.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen