Reinsdyrstek-i-gryte-1

Reinsdyrstek i gryte

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Reinsdyrstek finner du i frysedisken. La steken tine langsomt i kjøleskapet før tilberedning. Det tar ca. 10 timer per kilo kjøtt. Du kan tilberede stek av elg og hjort på samme måte som reinsdyrstek. 
PORSJONER4

Ingredieser

Saus

Fremgangsmåte

  • Surr reinsdyrsteiken med hyssing hvis det ikke er gjort.
  • Knus alle krydderne i en morter og gni steken inn med blandingen. Har du ikke morter kan du knuse frøene med en bred kniv. Laurbærbladene kan deles i to.
  • Brun steken på alle kanter i en varm gryte. Tilsett grovdelte rotgrønnsaker. Hell på så mye vann at det så vidt dekker steken. Kok opp og legg på lokk.
  • Sett gryten på rist på nederste rille i stekeovnen på 125 °C i 2-3 timer til kjernetemperaturen viser 70 °C. Ta ut steken og pakk den inn i folie og la den hvile i ca. 15 minutter.
  • Sil kraften. Brun smør og mel på god varme under omrøring og spe med kraft. Tilsett crème fraîche og sopp. Koke sausen i 15 minutter. Smak til med eventuelt litt geitost, rødvin, portvin (vin kan sløyfes), sennep, einerbær, salt og pepper.
  • Server reinsdyrstek med for eksempel stekte potetbåter, brokkoli og små gulrøtter.
  • Tips: I stedet for fersk steinsopp kan man også bruke tørket sopp. 1 dl tørket sopp erstatter 2 dl fersk sopp.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest