Meny

Reinsdyr surstek med sennepskremet rosenkål

Reinsdyrstek-med-grønnsaker

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Reinsdyrstek med sennepskremet rosenkål

I denne oppskriften skal reinsdyrsteken ligge i surmelk i hele syv dager før den stekes, så her gjelder det å planlegge litt. Om du først tar deg tid til å tilberede steken på denne måten, får du et vidunderlig mørt og smakfullt resultat som lett vil gjøre gjestene dine blanke i blikket. Oppskriften er tradisjonell og rotnorsk, og kan brukes på andre kjøttslag, som elg, lam eller storfe. 
PORSJONER4

Ingredieser

Sennepskremet rosenkål

Fremgangsmåte

  • Legg kjøttet i en dobbel plastpose og hell surmelk over. La det ligge i kjøleskapet i ca. en uke. Snu kjøttet hver dag.
  • Skyll og tørk steken. Brun den i en jerngryte sammen med løk skåret i båter.
  • Strø på salt, hell over melk, legg i pepper og laurbærblad, og la den trekke over svak varme til steketermometeret viser 70° C. Ta kjøttet opp av sjyen og hold det varmt mens du lager sausen.
  • Bruk sjyen fra steken. Rør melet ut i rømme og visp jevningen inn i sjyen. La sausen småkoke ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Rens rosenkål og kok den i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. Kok til de er "al dente" (ca. 4 minutter). Mens rosenkålen koker, steker du løken i panne med smør. Hell på fløte når løken er blank og myk. La dette koke i ca 10 minutter. Smak til med sennep, salt og pepper. Vend til slutt inn rosenkålen.
  • Server reinsdyrstek i skiver med sennepskremet rosenkål, kokte poteter og rørte tyttebær.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også