Meny

Reinsdyrstek med tyttebærsaus

Reinsdyrstek-med-tyttebærsaus

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Reinsdyrstek med tyttebærsaus

Reinsdyrstek er ikke bare eksklusiv mat, men også eksotisk og mager mat. Som det meste annet viltkjøtt er reinsdyrsteken såpass mager at den trenger en skikkelig saus som også gjerne kan smake av fjell eller vidde. Tyttebærsaus føles helt riktig til reinsdyrstek. 
PORSJONER4

Ingredieser

Saus

Fremgangsmåte

  • Krydre steken med salt og pepper. Brun den i en gryte fint på alle sider på god varme.
  • Del grønnsakene i biter og legg dem i gryta. Stikk steketermometet i den tykkeste delen av steken. Slå på kokende vann til midten av steken og la den trekke på svak varme. Snu steken etter ca. 1/2 time. Ved 70 °C er steken rosa. Vil du ha den gjennomstekt må steketermometeret vise 76 °C.
  • Ta steken opp og pakk den inn i folie. Sil kraften og lag saus ved å jevne den med hvetemel utrørt i kaldt vann. Rør inn crème fraîche og tyttebær. Smak til med salt og pepper.
  • Serveres med stekt sopp, kokte sukkererter og stekte poteter.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også