Reinsdyrstek med viltsaus
Over 60 min
Middels
Reinsdyrstek er en klar vinner i mange hjem. Det er noe eksklusivt over dette, og det blir litt festmiddag-stemning, selv om vi serverer steken en helt vanlig søndag. Prøv denne og nyt!
PORSJONER6
Ingredieser
Viltsaus
Tilbehør
- 200 g rosenkål
- 300 g frisk sjampinjong
- 1 ss margarin til steking
- 2 stk sjalottløk
- 2 ss frisk persille hakket
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovn til 125°C.
- Gni inn steken med krydder. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Legg steken i en langpanne sammen med løk i båter og gulrot i skiver, tilsett vann og sett langpannen i stekeovnen. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av stekens tykkelse. Når steketermometeret viser ca. 60°C har steken en rosa snittflate, ved ca. 75°C er den grå. La steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer den i skiver.
- Sil av stekesjyen. Brun smør og mel og spe med sjy. Ha i einebær og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett crème fraîche og geitost, og smak til med salt og pepper.
- Del rosenkål i to og kok dem såvidt møre i en liten kjele med lettsaltet vann, ca. 3 minutter.
- Skjær sopp i båter og stek den i en varm stekepanne med margarin til de har fått en gyllen, fin farge. Tilsett hakket sjalottløk og bladpersille, og surr til løken er gyllen. Smak til med salt og pepper.
- Server reinsdyrstek med stekt sopp, rosenkål og viltsaus. Kokte poteter og rørte tyttebær vsmaker også godt til.
- Tips: Steken kan godt stekes dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 °C i ca. 20 minutter.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen