Rekebisque med grønnsaker

Rekebisque med grønnsaker

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Finhakk hvitløken og del løken i skiver. Skrell gulroten og dkjær den opp i små terninger. Hakk seleristangen i små biter. Skrell rekene og fjærn den sorte strengen langs ryggen.
  • Smelt smøret på middels varme i en stor tykkbunnet kjele. Tilsett hvitløken og løken, og fres under omrøring i 3-4 minutter, eller til løken er blank og myk. Tilsett gulroten og sellerien, og fres under omrøring i 3 minutter til.
  • Tilsett tomatpureen og rør om. Rør inn kraften og vinen, og legg i laurbærbladet. Krydre med litt salt og pepper. Kok opp, demp varmen. Legg på lokk og la det stå og småkoke i 20 minutter. Ta kjelen av platen, og la den stå 10 minutter. Fisk opp laurbærbladet og kast det.
  • Ha halvparten av suppen over i en hurtigmikser, og kjør den til glatt mos (eller bruk stavmikseren rett i kjelen). Ha den moste suppen tilbake i kjelen, rør om og varm opp igjen. Ha rekene i suppen og la dem trekke på svak varme til de skifter farge, det tar 3-4 minutter.
  • Rør inn creme fralchen, og sjekk om suppen er passe krydrer. Øs suppen i boller og druss over litt hakket vårløk.
Populære oppskrifter siste uke