Meny
Rekebisque
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
 • Finhakk hvitløken og del løken i skiver. Skrell gulroten og skjær den opp i små terninger. Hakk seleristangen i små biter. Skrell rekene og fjærn den sorte strengen langs ryggen.
 • Smelt smøret på middels varme i en stor tykkbunnet kjele. Tilsett hvitløken og løken, og fres under omrøring i 3-4 minutter, eller til løken er blank og myk. Tilsett gulroten og sellerien, og fres under omrøring i 3 minutter til.
 • Tilsett tomatpureen og rør om. Rør inn kraften og vinen, og legg i laurbærbladet. Krydre med litt salt og pepper. Kok opp, demp varmen. Legg på lokk og la det stå og småkoke i 20 minutter. Ta kjelen av platen, og la den stå 10 minutter. Fisk opp laurbærbladet og kast det.
 • Ha halvparten av suppen over i en hurtigmikser, og kjør den til glatt mos (eller bruk stavmikseren rett i kjelen). Ha den moste suppen tilbake i kjelen, rør om og varm opp igjen. Ha rekene i suppen og la de trekke på svak varme til de skifter farge, det tar 3-4 minutter.
 • Rør inn creme fralchen, og sjekk om suppen er passe krydrer. Øs suppen i boller og druss over litt hakket vårløk. Pynt med en reke på kanten og en limeskive.
* Hvis du ikke har fiskekraft kan du bruke fiskebuljong.

  Share on facebook
  Share on pinterest
  Share on email

  Populære oppskrifter