Kamskjell

Rensing av kamskjell 

Kamskjellets flotte, hvite muskel bare venter på at du skal ta den i bruk i deilige retter. Her viser vi deg hvordan du åpner og renser kamskjell.Rensing-av-kamskjell-1
SKJÆR OVER LUKKEMUSKELEN
 Legg kamskjellet på et tykt kjøkkenhåndkle med den flate siden opp og den butte enden mot deg. Sett kniven mellom skallene, press og skjær over lukkemuskelen som ligger litt inn fra kanten i den butte enden. Før kniven tett opp under den flate skjelldelen og skjær løs skjellmuskelen.Rensing av kamskjell2
LØSNE SKALLET
Bøy forsiktig opp det øvre skallet.
Rensing av kamskjell4
RENS INNMATEN
Fjern gjellene som ligger som en brun ring rundt skjellmuskel og gonade.Rensing av kamskjell3
LØSNE INNMATEN
Løsne skjellmuskel og gonade fra underskjellet. Skyll i kaldt vann og tørk på kjøkkenpapir, og kamskjellet er klart for tilberedning.
Kilde: godfisk.no Foto: Per Alfsen

 

Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest