Ribbe-i-melk

Ribbe i melk

Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
En mør og saftig ribbe som er stekt i melk! Litt annerledes, men utrolig godt! Kraften kan du bruke til en deilig saus med epler, appelsin og purre i portvin.
PORSJONER4

Ingredieser

Ribbe:

Tilbehør

Saus

Fremgangsmåte

Ribbe

  • Sett stekeovnen på 160 °C.
  • Legg ferdigkuttet ribbe med spekksiden opp i en form og gni den inn med pepper, salt og grovkuttet rosmarin.
  • Del hvitløken i båter og grovkutt sjalottløk og gulrot, og legg det i formen.
  • Hell over 8 dl helmelk og bak i ovnen på 160 °C i 2,5 til 3 timer. Når mye av melken har kokt inn, etterfyller du med resten av melken.
  • Hev gjerne steketemperaturen mot slutten av steketiden slik at du får en ribbe med sprø svor. Når ribba er ferdig heller du av kraften og bruker det til sausen.

Tilbehør

  • Skjær epler i biter, purre i skiver, appelsin i fileter, løk og hvitløk i båter.
    Stek alt i en panne med litt smør. Tilsett rødvinseddik og eventuelt portvin.

Saus

  • Smelt smøret i en panne, tilsett finhakket løk. Stekes til løken blir gylden.
  • Tilsett kraften fra ribba, og la dette koke i 5 minutter.
  • Tilsett helmelk og kremfløte og la alt koke videre i 5 min. Smak til med salt og pepper.
  • Server ribba med grønnsaker, rødkål og poteter
Kilde: melk.no Foto: Bård Ek
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest