Ribbe med asiatisk glaze

Ribbe med asiatisk glaze

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Deilig, klissete ribbe med masse smak! Saftig svinekjøtt, en glacé med asiatiske smaker, servert med friske grønnsaker! En utradisjonell variant, men minst like god som klassikeren. Herlig! 
PORSJONER4

Ingredieser

Frisk salat

Glaze

Fremgangsmåte

  • Skjær av svoren på ribba, behold mest mulig av fettet.
  • Skjær av beina på ribba.
  • Rut fettet på ribba med en skarp kniv, ca. 5 mm. store ruter. Legg ribba i en ildfast form. Sett formen i stekeovn på 125°C i ca. 2 timer.
  • Lag glaze. Del sitrongress i to, og deretter i to på langs. Bland sammen søt soyasaus, riseddik og brunt sukker. Fres chili, hvitløk og sitrongress raskt i en varm stekepanne med olje. Hell blandingen av soya og sukker i pannen, tilsett revet ingefær og limeskall, kanelstang og stjerneanis. Rør alt sammen og la det småkoke til sukkeret har løst seg opp.
  • Pensle ribba med glazen når det er ca. en halv time igjen av steketiden. Fortsett penslingen et par ganger til før ribba er ferdigstekt.
  • Skrell gulrot. Bruk skrelleren eller en ostehøvel og skjær gulrot og selleri i tynne strimler. Skjær vårløk i tynne strimler. Bland sammen grønnsaksstrimlene i en skål. Ha finhakket koriander, olje, ristede sesamfrø, salt og pepper i bollen og vend alt godt sammen.
  • Skru opp temperaturen i stekeovnen til 225 °C, og stek til ribba får en fin farge, 5-10 minutter. La ribba hvile i ca.15 minutter før du skjærer i den.
  • Pensle ribba en siste gang før servering. Plukk ut sitrongresset, kanelstang og stjerneanis fra glazen.
  • Server den deilige, klissete ribba med grønnsaksstrimler, resten av glazen og gjerne litt frisk koriander. Ris smaker også godt til.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen og Studio Dreyer-Hensley
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest